04 d’octubre 2010

L'Eriong i la Joe: exemples de tolerància i integració


Ara farà un any l'Eriong em començava a parlar del Projecte Rossinyol i d'una futura trobada amb una nena nascuda al Senegal, la Joe. 
El Projecte Rossinyol consisteix en que els mentors (estudiants universitaris que porten a terme aquest projecte) acompanyen periòdicament un nen o nena per tal que conegui diferents espais de la ciutat, llocs d’oci i de diversió, àmbits de producció cultural, etc. Tot plegat es fa amb la pretensió d’accelerar el seu procés d’integració. En aquest cas la mentora era l'Eriong, estudiant de biologia a la UdG, i la nena la Joe, una nena senegalesa resident al barri de Sant Narcís. Barri gironí amb un alt percentatge de població immigrada.
Durant un any van portar a terme tot tipus d'activitats: excursions a la muntanya, passejos per Girona, per Barcelona, van anar al cinema, van dinar menjar coreà, van practicar taekwondo, van fer els deures escolars, inclús van fer una visita estel·lar a Sant Boi participant en un acte reivindicatiu organitzat per la Fundació Marianao.
Després d'un any ple d'experiències el projecte va finalitzar amb l'entrega d'un petit reconeixement per part de les autoritats a un centre cívic de la ciutat. Però ara tot plegat ja no és un projecte, és una amistat. I l'Eriong i la Joe continuen compartint estones setmanals i demostrant que el futur passa per saber traçar camins que ens portin a un mateix indret, a una ciutat tolerant i integradora, on tothom gaudeixi de les mateixes oportunitats independentment del seu lloc de procedència.
Els posicionaments excloents no ens porten enlloc, en canvi, la tolerància i la integració creen espais de convivència necessaris per ser feliços tots plegats. Jo ho tinc clar: em quedo amb l'exemple de l'Eriong i la Joe.

2 comentaris:

llopisway ha dit...

És molt important que hagi voluntat de les parts per integrar i per integrar-se. Això va amb la persona. I tot el mèrit és de l'Eri i la Joe, tot un exemple.

I teu també per explicar-l'ho, no dubto pas que amb orgul.

Se m'ha fet molt curta aquesta entrada. Vull més! :)

Txell Salip ha dit...

Doncs moltes felicitats a l'Eriong i a la Joe, es una gran oportunitat per tal de conèixer altres cultures, d'intercanviar pensaments, sensacions, sentiments.

I felicitats a tu per la part que et toca :-D

@JPuigdengolas Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger