17 de desembre 2009

Va per ells, que pateixen.

Demà és el dia. Demà s'admetrà, o no, a tràmit el contingut de la Iniciativa Legislativa Popular per tal de prohibir els toros a Catalunya. Ha estat un procés llarg que ha requerit d'una molt bona organització i d'un gran esforç.
Per mi, passi el que passi, seran moments que recordaré sempre. Recordaré quan vaig anar al Parlament de Catalunya a fer-me constar com a fedatari (persona autoritzada per recollir signatures a favor de la ILP), recordaré l'entusiasme amb el que vaig sortir al carrer a demanar signatures, recordaré l'entusiasme de la gent al tenir l'oportunitat de poder signar i ajudar a recollir aquestes signatures. Ara que el debat està a tots els mitjans de comunicació, molts de nosaltres ens sentim partícips d'haver-lo provocat. Només ens resta esperar que tot acabi com ha d'acabar: prohibint un espectacle tant lamentable com són els toros.
El que em pregunto a dia d'avui és si hi ha algun motiu perquè no prosperi la ILP. Els arguments en contra de la prohibició són ridículs:
- Hi ha qui diu que aquesta prohibició només és una manera més de buscar l'enfrontament entre Catalunya i Espanya. NO. Els toros són tan catalans com espanyols. I us puc garantir que tant jo com la majoria de les 1000 signatures que vam recollir al meu poble eren de gent que tenia clar que el que es busca és la prohibició de la mort, no de buscar un enfrontament entre catalans i espanyols. La Plataforma PROU va estat formada per persones de diverses ideologies.
- Hi ha qui diu que la prohibició dels toros afecta la llibertat personal. Ja que la decisió d'anar als toros és una opció personal, i que a aquell que no li interessin que no hi vagi. Evidentment, el centre del debat és el toro i el seu patiment; no la diversió de l'espectador. El que volem prohibir és la tortura i el maltractament públic d'un animal, no que una tercera persona pugui divertir-se veient la mort i el patiment d'un animal.

- Hi ha qui diu que la mort de l'animal a les corrides és heroica i honesta i compara “la suposada superioritat moral” dels antitaurins amb el nazisme. Sense paraules. Demà hi haurà al Parlament més mtjans de comunicació que mai, mitjans nacionals, estrangers, tots ells perquè volen ser partícips d'un moment històric, moment en que els catalans donarem una lliçó de democràcia participativa i farem el nostre país una mica més digne. I si no surt bé, la lluita continua. Tot el meu esforç va per ells, que PATEIXEN.

@JPuigdengolas Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger