05 de febrer 2012

Tenim un problema

El passat dilluns dia 30 el Grup Municipal d'ICV-EUiA a Sant Boi va fer una interpel·lació al regidor de PxC preguntant-li sobre la confirmació d'assistència a la inauguració d'un centre social anomenat “Centre Social Militia”, amb unes característiques una mica especials, com us explicaré ara. El Grup Parlamentari d'ICV-EUiA, mitjançant el diputat Jaume Bosch, també va presentar dies abans vuit preguntes adreçades al Departament d'Interior sobre aquest mateix assumpte.


El regidor de PxC es va limitar a dir que érem uns mentiders, entre altres coses d'escassa importància. Abans PxC havia presentat una moció per negar la Renda Mínima d'Inserció per raó d'origen, moció que va ser contestada amb una dura i contundent intervenció de Luis Pérez d'ICV-EUiA, i l'ambient ja estava un pèl encès.
Bé, en el meu escrit d'avui no faré servir cap tipus de qualificació, senzillament faig l'exercici de recopilar informació que s'ha anat donant al llarg de les últimes setmanes, i cadascú que jutgi per sí mateix.
La inauguració d'aquest centre social comptava amb la presència de tres personatges: Enrique Ravello, Gabriele Adinolfi i Gianlucca Iannone.
Enrique Ravello és el secretari de relacions internacionals de PxC, especialista en Itàlia, pel que veig.
Gabriele Adinolfi és el fundador del grup italià “Guàrdia d’Honor de Mussolini” i del Centre d'Estudis Polaris, un think tank neo-feixista. El podem veure en aquesta imatge.


L'altre convidat estrella era Gianlucca Iannone, líder del grup italià paramilitar i violent Blocco Studantesco, autor de frases com “el feixisme va ser l’experiència més bonica de la història d’Itàlia”. Tot just quan aquest senyor es disposava a venir a Espanya de “bolos” va ser detingut en el curs d'una investigació d'un tiroteig. El podem veure a la següent imatge.

 
El Blocco Studantesco és un grupet de gent molt maca, com podreu veure en el seu vídeo promocional que ells mateixos ofereixen a tothom a Youtube.

 

Aixecant el braç, simbologia feixista (creus cèltiques), portant pancartes antiantifeixistes i mostrant obertament el seu caràcter violent. No oblidem que l’home que va matar dos senegalesos a Florència el passat 13 desembre, amb una clara motivació racista, era simpatitzant del moviment feixista Casa Pound
 
Com us deia abans, no faré cap tipus de qualificació al respecte, senzillament faig un resum de la informació que s'ha anat publicant a diferents mitjans de comunicació. Alguna és bastant curiosa com aquesta publicada a l'ACN en què Anglada diu que va prohibir al responsable internacional de PxC participar a l'acte amb feixistes italians a Barcelona I dic curiosa perquè a l'acte havien confirmat assistència un bon grapat de membres de PxC: Mònica Lora, cap de llista de PxC a Mataró; Alex Costa Duran, nº7 de PxC a L’Hospitalet; David Parada nº1 de PxC a Sant Boi i Secretari General de PxC; Isabel Etxebarria, nº2 de PxC a Esplugues; Jaime Padilla, nº1 de PxC a Esplugues; Jordi Fuertes Las Heras, nº6 per Barcelona a les passades legislatives;  Carlos Oliva, portaveu de les juventuts identitàries de PxC; i l’impulsor del centre, Alberto Sánchez, regidor a L’Hospitalet de Llobregat per PxC.
Més exemples? Carlota Sales, membre de PxC a Granollers, assistia a la manifestació de Tortosa, convocada per PxC contra la delinqüència. Tortosa, dies abans, també havia estat testimoni de la mala baba d'aquesta gent quan PxC de Tortosa denunciava la "invasió immigrant" a la cavalcada dels Reis. Sense comentaris.

En qualsevol cas, cal que reflexionem sobre l'avenç de moviments xenòfobs, excloents, feixistes, que vulneren els drets més essencials de les persones. A diferents indrets de la nostra ciutat, al llarg de les últimes setmanes s'han anat multiplicant les pintades feixistes. Us facilito algunes que he pogut fotografiar jo mateix a la llera del riu. Jo continuo rebent paraules poc amables a través de les xarxes socials.

En definitiva... tenim un problema.

Més sobre PxC:

Interpel·lació d'ICV-EUiA a David Parada (PxC)

Combatent el feixisme, també al Parlament

(Mireu) Primer els de casa

Dimonis disfressats d'àngels

Política x Crispar (PxC)

Parets que recorden veritats

Plataforma per Catalunya (PxC) es presenta a Sant Boi

@JPuigdengolas Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger