06 de setembre 2011

Parets que recorden veritats

En un dels passats comicis electorals, en plena campanya, es van fer varies pintades racistes signades amb les sigles de PxC (Plataforma per Catalunya) al llarg de tot el camí a l’ermita de Sant Ramon, aprofitant la gran afluència de persones que cada dia gaudeixen d’aquest meravellós indret de la nostra ciutat.
Curiosament aquest cap de setmana era l’Aplec de Sant Ramon i centenars de persones feien camí cap a l’ermita, entre ells els regidors de PSC, ICV i PxC (no va pujar ni un sol representant de CiU ni PP). En un dels trams encara es podia veure una d’aquestes pintades amb un missatge clarament racista i xenòfob signat amb les sigles del partit: MOROS NO.


PxC nega reiteradament ser un partit racista i xenòfob, i així ho demostren els constants esforços de la seva política comunicativa per tal d’evitar les conseqüències jurídiques de la difusió de plantejaments polítics que són clarament il·legals.
Tot i així, tot plegat és difícil de controlar, sobretot tenint en compte la naturalesa de molts dels seus líders polítics amb un passat difícilment dissimulable, i amb un electorat i militància motivats per missatges agressius envers la població nouvinguda (i no nouvinguda).
Un exemple d’aquest esmerçat esforç és la ràpida reacció del partit després dels lamentables fets d’Utoya, a Noruega, denunciant i desmarcant-se ràpidament de l’acció de Anders Behring Breivik, un jove amb uns plantejaments ideològics molt semblants als defensats per PxC.

“Jo no sóc racista, però...”

Articles relacionats:

@JPuigdengolas Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger