13 de setembre 2011

Trenquem una llança. NO al Toro de la Vega.


Avui és dimarts 13. Segons diuen els supersticiosos que és un dia de mala sort. A mi, de moment, a part d’oblidar-me el gorro de natació al vestuari, no m’ha passat res desagradable. Però per Afligido, el toro escollit per ser el desgraciat protagonista de les festes tradicionals del Toro de la Vega a Tordesillas, ha estat el seu últim dia.


En què consisteixen aquestes festes? El Toro de la Vega és un torneig entre homes (a peu o a cavall) i toro. Evidentment, com sol passar en aquests tipus esdeveniments, el guanyador sempre és l’home. Segons expliquen, aquesta tradició es remunta al segle XIV, i pel què sembla, els ciutadans d’aquest forat fosc de la província de Valladolid, continuen presos d’aquell segle. Totes les administracions, ja siguin del PSOE o del PP, han recolzat unes festes que l’any 1980 es van convertir en Festa d’interès turístic d’Espanya. Cert.


Tot i així, més enllà d’aquest indret d’Espanya sí hi ha hagut evolució, i any rere any arriben centenars de persones amb la sana voluntat de protestar contra aquest sagnant espectacle. Cada any són més. I cada any hi ha més pressió mediàtica i de ciutadans de tots els racons de l’estat que demanen prohibir el Toro de la Vega. Les campanyes a la xarxa es multipliquen. Avui, per exemple, hashtags com #TorodelaVega o #Noaltorodelavega són trendic topics, i altres com #rompeunalanza també han tingut ressò. 


El treball constant  de les organitzacions animalistes, juntament amb el suport de la ciutadania, serà probablement qui ens faci arribar a aconseguir aquest objectiu. No oblidem mai que el grau de desenvolupament d’una societat està directament  relacionat amb el seu grau de respecte envers els animals. Ens posem a prova, de nou.
Si ens hi posem, ho aconseguirem. No oblideu que a Sant Boi vam aconseguir prohibir els circs amb animals salvatges, que a Catalunya hem prohibit les corrides de toros, i ara, acabarem amb el Toro de la Vega. Ja veureu.

Articles relacionats:





1 comentari:

Patricia ha dit...

Acabem amb aquesta barbarie. Que Aflijido sigui l'ultim.

@JPuigdengolas Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger