15 de setembre 2011

Qui és Camila Vallejo?


Al llarg dels últims mesos Xile ha viscut dures protestes protagonitzades per estudiants universitaris. Les protestes, que van començar pel malestar a l’àmbit universitari, ha acabat eixamplant-se i recollint el malestar general del jovent xilè davant l’atac a l’estat del benestar promogut pel govern conservador del president Sebastián Piñera. 


A diferència del què ha passat a altres països on també s’ha donat aquest malestar derivat de l’aplicació de mesures neoliberals per part dels seus governs, com és el cas de l’Estat espanyol, a Xile el moviment sí ha tingut una cara visible:  Camila Vallejo. Amb ella neix una jove líder política. Però qui és Camila Vallejo?
Camila Vallejo és militant de les Joventuts Comunistes del seu país i actual presidenta de la Federació d’Estudiants de la Universitat de Xile. Filla de pares comunistes, Camila neix en un entorn on la política és la principal protagonista. S’organitza a la universitat, on és capaç de coordinar diferents moviments universitaris d’esquerres. 


Al llarg de les protestes del mes de maig Camila es transforma en la cara més visible del moviment convertint-se en un dels símbols de la protesta. Actualment, Camila Vallejo és una de les principals protagonistes del diàleg entre el govern xilè i el moviment estudiantil. Compta amb el recolzament de més del 70% dels estudiants universitaris, segons algunes enquestes.


Camila, amb només 23 anys, és un clar exemple d’indignació, compromís i organització; i un referent per a tots aquells i aquelles que ens organitzem per canviar una realitat i un present que no ens agrada.

Article relacionat:

- Indignació, compromís, organització.

@JPuigdengolas Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger