25 d’octubre 2010

No en el meu nom. Maleïts.

Aquests dies els mitjans de comunicació es fan ressó de la polèmica provocada per la publicació per part de Wikileaks de 400.000 documents secrets del Pentàgon, on es recullen centenars de violacions dels drets humans comeses pels exèrcits invasors dels Estats Units i la coalició a l'Iraq.
Això ja ho sabíem tots, no era pas un secret, però ja va bé que s'hagi publicat  aquesta informació per si encara quedava algun enganyat que creia que la guerra d'Iraq s'havia dut a terme per alliberar als iraquians de la dictadura i per acabar amb el suport del govern de Sadam a Al-Qaida. I és que la seva democràcia, segons les dades publicades per Wikileaks, s'ha portat per davant la vida de 109.032 persones, dels quals un 60 per cent eren civils iraquians. Irakbodycount.org i icasualties.org van publicar xifres molt semblants a aquesta.
Les històries aparegudes a aquests documents són esfereïdores. Pallisses amb antenes de televisió, filferros i cadenes; descàrregues elèctriques; cremades amb àcid; abusos sexuals; amputacions...
Les violacions de les lleis de guerra han estat constants des del moment que s'inicià la invasió a territori iraquià. La vulneració dels drets humans és un insult a la democràcia.
Aquells milions i milions de persones d'arreu del món que vam ocupar el carrer manifestant-nos en contra d'aquella futura barbàrie sabíem que això passaria. Teníem la raó i hem d'estar orgullosos d'haver sortit al carrer. 
Aquells milions i milions de persones que vam lluitar per evitar aquesta greu injustícia teníem clar que la vida d'un iraquià valia exactament igual que la nostra.
Maleïts. “No en el meu nom”. Ho recordeu?

@JPuigdengolas Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger