12 d’octubre 2010

Corrides de toros i correbous. Reflexió tranquil·la.


L'any 2010 serà sempre recordat, quant al respecte pels drets dels animals, com l'any en que es van abolir les corrides de toros a Catalunya.
Després d'anys de lluita, d'anys de sensibilització per part d'animalistes i ecologistes, després de mesos iniciant i portant a terme la Iniciativa Legislativa Popular recollint milers i milers de signatures, arribava la qüestió al Parlament, on després d'un dur, inquietant i emocionant debat arribava el moment dolç, moment en que s'acabava finalment amb un espectacle tan vergonyós i lamentable com són les corrides de toros. L'any 2012 ja no se'n faran a Catalunya. Això va ser gràcies al vot favorable de 32 dels 48 diputats de CiU, 3 dels 37 diputats del PSC, dels 21 (tots) d'ERC i els 12 (tots) d'ICV-EUiA.
Els últims dies però, s'ha produït una nova notícia, en aquest cas negativa. El Parlament ha regulat (no blindat, com diuen alguns erròniament) els tradicionals correbous. No cal dir que el bous embolats, amb foc, els bous capllaçats, amb cordes, o el bou a l'aigua són modalitats on el maltracte animal és evident i, per tant, fa entrar en contradicció a CiU i ERC, partits que han prioritzat els seus interessos electorals desaprofitant una oportunitat històrica per eradicar dues formes de maltracte animal al nostre país. L'únic partit que s'ha basat estrictament en el maltracte animal per decantar-se a una i altra votació per prohibir tan les corrides de toros com dels correbous ha estat ICV.
Ara bé, cal valorar positivament (tot i que s'ha produït de manera indirecta) fins i tot la regulació dels correbous (no blindatge, repeteixo), ja que normalment la regulació és el pas previ a la prohibició. La caça de la guineu al Regne Unit n'és un exemple.
Per últim, m'agradaria agrair de nou a tots aquelles i aquelles que em vareu ajudar a recollir aquelles més de 1000 signatures a Sant Boi: la Gina, el Carlos, el Toni, la Laura, al Black Coffee, al Tot Natural... i a tots aquells que formen part del grup al facebook Sant Boi amb els animals.
 Encara però, hi ha molt per fer, i per tant: la lluita continua.

1 comentari:

Jose Manuel ha dit...

un treball excelent, anem per bon camí, espero que els anys ens regalin mes bones notícies com aquestes, abolició dels correbous ¡ya!, una abraçada.

@JPuigdengolas Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger