21 de setembre 2010

Jordi Pujol visita Sant Boi. Sant Boi?


El passat divendres 17 de setembre Sant Boi va rebre la visita del President Jordi Pujol. Les parets del casc antic de la nostra ciutat estaven guarnides amb cartells que anunciaven la seva presència a un acte de Convergència i Unió.
Sense deixar de banda el respecte que em mereix qualsevol president del meu país, respecte que, per cert, no tenen ells per l'actual, m'agradaria explicar quelcom.
Durant els 23 anys de governs conservadors i dretans convergents, Sant Boi i la nostra comarca va patir una molt greu discriminació respecte a altres zones de Catalunya. El Baix Llobregat, comarca que ostenta el 10 per cent del pes demogràfic de Catalunya i el 12 per cent del PIB català, només rebia el 6 per cent de les inversions. Aquest percentatge és doblement greu tenint en compte la difícil situació econòmica de la nostra comarca respecte a la resta del país. 
Tots els santboians i santboianes coneixem les dificultats amb les que han viscut els veïns i veïnes d'alguns dels nostres barris al llarg de les últimes dècades. Mentre la dreta rància convergent governava a Catalunya, la nostra ciutat, els nostres barris, lluitaven per no podrir-se per la falta d'inversió de l'administració catalana. Durant anys varem patir el dèficit en escoles, escoles bressol, llars d'avis, ambulatoris, hospitals, aigua, seguretat...
Va ser el govern diabòlic del tripartit, a partir de l'any 2003, qui ens va portar les inversions que la nostra ciutat mereixia. Parlo de reivindicacions històriques com el parc de bombers, el nou hospital, els nous jutjats, la comissaria dels Mossos, la biblioteca, la dessalinitzadora del Prat, les noves escoles bressol i de primària, nou museu, cinemes, la transformació de barris com Casablanca, i un llarguíssim etc.
Tot això mentre la burgesia política catalana s'emplenava la boca de “país” i omplia de paraules buides els nostres carrers, amagats sempre rere la senyera.
No crec que un senyor com Jordi Pujol pugui venir a presumir de gaire cosa a la nostra ciutat.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Biblioteca, hospital, dessalinitzadora, més transport públic, nous jutjats i nova comissaria... Una bona síntesi de les coses bones que ha fet l'esquerra els darrers anys. Llàstima que, com sempre, quan la dreta ataca l'esquerra, aquesta no sap fer propaganda dels èxits assolits. Com déu ser això? com pot ser que la dreta corrupta i populista aconsegueix d'amagar els èxits dels altres i amaga els problemes propis? Des que CiU governa a Catalunya no he tornat a sentir a parlar del cas Millet, curiós, oi?

Anònim ha dit...

Es cierto, qué mal explica sus logros la izquierda, el PSC también.
Didac

@JPuigdengolas Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger