02 de maig 2011

Eleccions Municipals a Sant Boi 2011. La meva previsió.

He vist que ja hi ha algú que s'ha animat a fer la seva aposta. I jo no en volia ser menys.
Estem ja a 20 dies de les eleccions municipals a la nostra ciutat, Sant Boi. Unes eleccions amb moltes candidatures, de les quals per primera vegada en sóc també protagonista. Formo part de la candidatura d'ICV-EUiA, en qualitat de número 3. Una gran responsabilitat que assumeixo amb molta il·lusió i, sobretot, moltíssima confiança.
Abans de tot m'agradaria deixar clara una cosa, aquest resultat és una aproximació al que crec més probable que es produeixi, no el que m'agradaria que es produís, així que ningú se m'enfadi... 


PSC 10 (13)

El PSC es troba en un mal moment. La probabilitat de caure estrepitosament és alta. Perdrà mínim 3 regidors. La pèssima dinàmica estatal, l'escassa renovació a la seva candidatura, i una militància molt desanimada i molt poc activa pot provocar uns mals resultats.

ICV-EUiA 4 (3)

ICV ha estat un partit molt actiu a l'Ajuntament, al carrer i a les xarxes socials. Ha calat la imatge d'un partit “que es mou”. Ha renovat profundament la seva candidatura i es presenta amb una militància molt activa. Estarà més a prop dels 5 regidors que dels 4, i més a prop dels 5000 que dels 4000 vots. Actualment és el segon partit amb més vots a Sant Boi. Tot i així aquesta posició es troba greument amenaçada pel fort ascens de la dreta.

CiU 4 (3)

Amb els excel·lents resultats dels convergents a les eleccions al Parlament el passat mes de novembre es podia preveure que aquesta dinàmica es repetiria a les eleccions municipals. La pèssima gestió del govern d'Artur Mas i les fortes retallades socials que s'estan produint les últimes setmanes que afecten greument ciutats com la nostra frenaran en sec el seu ascens. A més, presenten una candidatura de molt baixa qualitat i molt poc ambiciosa, i la seva activitat a l'Ajuntament i al carrer ha estat pràcticament nul·la. Paradoxalment, per les particularitats del seu electorat és probable que guanyin algun regidor.

PP 5 (3)

Han fet una precampanya molt intensa. El context polític favorable, el discurs populista i la forta despesa en material de precampanya i campanya acabarà portant al partit a enfortir la seva representació a l'Ajuntament.

ERC 0 (2)

La previsió del resultat d'ERC és la que més dubtes em crea. La mala dinàmica en la que es troba el partit per la forta patacada a les eleccions al Parlament, la pujada de CiU, i l'aparició de nous partits independentistes compartint un mateix espai ideològic els pot passar factura. Es podria donar que ERC perdés la seva representació a l'Ajuntament.

C's 1 (1)

El seu missatge demagògic cala. Estarà més aprop dels dos regidors que d'un. Tot i així la divisió del seu electorat amb l'aparició d'UPiD pot impedir que arribin a aconseguir un segon regidor.

UPiD 0 (-)

Difícilment arribaran al 5% dels vots per aconseguir representació.

PxC 1 (-)

Em fa mal dir-ho, però crec que ho aconseguiran. Tenen un missatge repulsiu, demagògic i fals però que cala en un determinat sector de població. No crec que tinguin dificultats per passar d'aquest 5% Serà una mala notícia per la nostra ciutat. (Si vols saber més sobre la candidatura de PxC clica aquí)

CUP 0 (-)

La CUP es presenta per primera vegada. Són un grup de persones molt actives que treballen amb molta il·lusió i que els portarà a aconseguir un bon resultat, tenint en compte que es presenten per primera vegada. Arrossegaran vot jove i fins i tot el de persones que no voten habitualment. Tot i així crec que es quedaran lluny del 5%. Estaran entre els 300 i 500 vots.

SI 0 (-)

SI serà el partit independentista menys votat. És la primera vegada que es presenten, lluiten per un espai electoral molt reduït, i a més, han començat a treballar massa tard. No arribaran al 5% i no tindran representació.

Evidentment, no l'encertaré, així que els damnificats podeu estar tranquils =)

Per cert, us animeu a fer la vostra aposta? Feu-la constar a l'apartat de comentaris.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

PSC 11
PP 4
CIU 4
ICV 4
PxC 1
CUP 1

Anònim ha dit...

La meva porra:
PSC..... 9
PP...... 6
CiU..... 4
ICV..... 4
ERC..... 1
Cs...... 1

Jordi :)

Anònim ha dit...

PSC....8
PP.....5
CIU....4
ICV....4
ERC....1
CS.....1

Anònim ha dit...

Aqui va la mia

PSC 9
CIU 5
PP 5
ICV 3
C'S 2
PXC 1

Anònim ha dit...

La meva,

PSC 11
CIU 5*/4
ICV 3
PP 5
PxC 1
CUP 0*/1

* asterisc el més factible

Anònim ha dit...

poc importen els resultats. Pactaran socialistes, Convergència i Unió, Esquerra Republicana (si treueu algun representant) i Iniciativa Els Verds, i... continuitat altres quatre anys. No val la pena anar a votar.

Anònim ha dit...

Aqueta és la meva aposta:

PSC 14
ICV 4*/3
CIU 4
PP 3
ERC 0/1*
C's 0
UPiD 0
PxC 0
CUP 0
SI 0

Molta sort a tots

Anònim ha dit...

FELICITATS NOI!!!!

gairebé l'has clavat.

Vas subestimar PxC però.

Jordi (@juvatvivere)

@JPuigdengolas Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger