10 de gener 2010

Què collons fan a Vic?

L'Ajuntament de Vic, on governa CiU, PSC i ERC en coalició, no empadronarà a tots aquells i aquelles que estiguin en situació d'irregularitat. Si estan en aquesta condició seran denunciats a la policia nacional que procedirà a obrir un expedient informatiu d'expulsió. 
No oblidem que això impedirà l'empadronament de moltes persones que, a la vegada, veuran com no poden accedir a alguns dels seus drets bàsics. Els serveis de sanitat i educació han de ser oferts a tots els residents, independentment que tinguin els seus papers en regla o no. 
De fet, ja hi ha veus que manifesten que aquesta mesura és de dubtosa legalitat, vulnerant la llei de règim local i la llei d'estrangeria. 
Tal i com diu Xavier Tornafoch, regidor d'ICV, “aquesta és una mesura impròpia d'un ajuntament democràtic” i “empadronar-se és un dret i una obligació per a tothom, sigui quina en sigui la nacionalitat i situació administrativa, tal i com marca la Llei de Bases de Règim Local, i impedir-ho és una greu vulneració a I'accés a drets universals fonamentals, com la salut i l'educació, i exposa a molts ciutadans a situacions d’alta vulnerabilitat”. 
Qui sí està content és Josep Anglada, membre de la Plataforma per Catalunya, partit xenòfob d'extrema dreta. Mireu: “Ho veiem bé. PxC porta anys denunciant la situació. Sempre hem dit que les persones il·legals no tenen dret a cap tipus d’assistència mèdica, social o escolar. Un immigrant il·legal s’ha de perseguir i expulsar”. 
Patètic.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Patetiquíssim. Hauríem de recordar-li que, en part, gràcies a la immigració aquest país s'ha aixecat.

llopisway ha dit...

Però aquests als que ara li neguen unes prestaciones socials no eren els mateixos que van participar a la consulta del passat desembre? O_o

Vicenç Bon ha dit...

El que no s'ha dit és que fa anys Anglada, l'individu racista que ara està tan content, ja havia proposat a l'Ajuntament de Vic una mesura semblant, a la que es vàren oposar tots els altres grups municipals, tractant-lo de tot menys de bonic. Què passa ara, que les coses estan canviant d'aquesta manera?

les hores i els dies ha dit...

El que passa a Vic és que a l'equip de govern (CiU+PSC+ERC) els hi ha entrat por i témen perdre encara més vots en benefici de la xenòfoba PxC; actuanat així, pensen que "desactiven" aquesta fuga de vot.
De totes maneres, la "Ciutat dels Sants" sempre ha estat una mica "rara".

Anònim ha dit...

HA quedat palés que a CAtalunya tan sols queda un partit que resiteix ara i smerpe al feixisme!
No pasarán!

@JPuigdengolas Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger