07 de gener 2010

Atocha i Detroit


Aquests dies hem pogut veure als mitjans de comunicació tot tipus d'informació al voltant de l'atemptat frustrat a l'avió provinent d'Amsterdam en direcció a Detroit.

No cal dir que estic a favor de qualsevol mesura de seguretat que pugui evitar una desgràcia com la que va estar a punt de produir-se. Treure't les sabates, respondre preguntes, posar un dit i un altre, mirar la càmera, obrir la maleta, fer llargues cues... sí, és pesat, però si cal es fa. 

Tot i així hem de tenir present que per una persona sense escrúpols no deu ser gaire complicat provocar un desastre d'aquesta mena. No oblidem que l'atemptat terrorista més sagnant que s'ha produït a Europa es va produir als trens de rodalies de Madrid, on van morir desenes de treballadors i treballadores que no tenien res a veure amb el xoc de civilitzacions que tan agradava a Samuel Huntington. 

No voldria ser catastrofista, només comentar que si algú ens vol mal difícilment podrem aturar-ho. Esperem que sigui un 2010 tranquil en aquest sentit, i que podem gaudir del nostre dia a dia en pau. Aquí i arreu. 


@JPuigdengolas Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger