09 de febrer 2010

Repartint el Barcelona y m@s

 
Amb fred, pluja, neu, vent... a les 7 del matí, allà hi érem. Amb la nostra jaqueta i gorra vermella, repetint bon dia 3000 vegades seguides, l'equivalent al nombre d'exemplars que entregàvem a les mans de tot aquell que circulava davant de l'estació de tren.

Eren amb prou feines unes miserables 35000 de les antigues pessetes per dues hores diàries, que servien per posar benzina de tant en quan al cotxe del pare, o per pagar-me les cerveses de divendres i dissabtes al CIE. Poca cosa més. La meva funció era lliurar els diaris a les mans que sortien de les finestres dels cotxes que paraven, o no, al semàfor de davant de l'estació, tot plegat sense perdre l'equilibri i petant la xerrada amb el repartidor de la competència i, sobretot, amb els espontanis de cada matí. Perquè de psicòlegs també en fèiem, sense cobrar un duro però.

Recordo compartir carrer amb gent mitiquíssima com un tal Barau, amb el Borja, amb el Jaume Sala, el Txarli, el Nene, la Lorena, l'altre Txarli, el Pussi... Tots allà, fent de les nostres. Recordo al nostre gran còmplice, el Doctor, emportant-se un bon gruix de diaris per tal de que poguéssim plegar abans. Gracias bro.

Érem repartidors de diaris, érem quatre joves darrera quatre duros. Una línia més del meu currículum, i orgullós. Més faltaria!! Bon dia!

5 comentaris:

Georgina Fainé ha dit...

I tant cosinet, amb molt d'orgull! Són les petites coses les que ens fan crèixer.

Bon dia!

Miguel Ángel Merino ha dit...

I tant company, tothom ens hem buscat la vida en la joventut per guanyar unes poques amb un treball precari, però això si amb molta dignitat i fins i tot, com tu, passant-lo bé.

Anònim ha dit...

JAjajajaja! Joder quins moments aquells.... M'en recordo que estava solet allà al semafor i esperava amb ansietat que fossin les 7.00 perquè arribessis. No sé si t'en recordes que els del metro entràvem a currar a les 6.15.
Allà al costat del semàfor arreglavem el món jejeje.
T'en recordes del meu amor cap a la del 127 taronja??? JAjajaja. Encara recordo aquell somriure, t'ho juro!!
La veritat que ens ho passavem força bé collons!!!
Una abraçada nica! (BArau)

Anònim ha dit...

Hola:
Espero que reciclarais alguno que despues la gente lo unico que hace es tirarlos por los suelos. Saludos

Anònim ha dit...

Buenos momentos, con grandes anecdotas, aunque durillo sobre todo los dias de lluvia. Lo mejor, la reflexión( la cantidad de vidas anonimas que cada mañana compartian unas palabras y podías hacerte a la idea de como eran, donde iban, que hacían etc)los compañeros(las risas que he compartido entre metro y 20 min) por que yo estuve en los dos ja ja. Aprovecho para saludar a todos los que has mencionado, sin vosotros no hubiese sido igual.
Nunca se me olvidará que tenía controlado a un hombre que pasaba a las 9.00 h con bigote y muy mala ostia que ni si quiera podía ofrecerselo por que se cagaba en toda mi familia, asi que tuve que aprender a ignorarlo jaja. Un abrazo Nica
lorenna.

@JPuigdengolas Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger