07 de febrer 2010

Jo també retallaria despesa: la militar.


La dreta cavernícola i la socialdemocràcia hipòcrita estan pressionant intensament per aprofitar l'ocasió que els hi ofereix la crisi actual per retallar drets i inversió social. Jo també m'animo a aportar idees per retallar la despesa.
M'apunto doncs, a oferir una possibilitat: la despesa militar. Tenint en compte les dificultats per trobar recursos econòmics per ser destinats a finalitats socials hauria de ser una obligació reduir l'exagerada i desproporcionada despesa militar.
Aquest any 2010 Defensa té assignats 9.154 milions d'euros. Però tal i com informa Alfons Banda, de la Fundació per la Pau, “això no és més que la meitat del total, ja que, seguint criteris de l'OTAN i dels especialistes, cal sumar-hi partides que com a classes passives militars, Guàrdia Civil, I+D militar o participació en organismes militars internacionals, no estan assignades al Ministeri de Defensa sinó a altres departaments. Tot plegat fa un total de 18.161 milions.” Això equival al cost mitjà per càpita d'1,07 euros diaris. Feu vosaltres mateixos els càlculs sobre què suposaria per a vosaltres o per al conjunt de la vostra família.
Tal i com diu Alfons Banda en el seu article: “Amb la força homicida de míssils i canons no podem afrontar cap dels grans reptes d'avui: la fam, el subdesenvolupament, la cohesió social, el canvi climàtic, la seguretat alimentària, els problemes sanitaris,... “
Si sotmeten a debat la retallada de drets per què no podem debatre també sobre la reducció de la despesa militar?
I aquest només és un exemple.

1 comentari:

Noemí ha dit...

No sé que dices, lo siento...
Un gusto hablar contigo el otro día Nica!

:)

@JPuigdengolas Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger