27 de desembre 2009

Tu, dona, saps qui és Victoria Kent?


Victoria Kent va ser una de les primeres dones amb responsabilitat política rellevant a l'Estat espanyol. Ella, juntament amb altres personalitats com Clara Campoamor, van representar l'avenç i l'esperança de canvi quant al paper de la dona a la societat durant la II República espanyola.
Victoria Kent fou designada pel mateix President Alcalá-Zamora Directora General de Presons amb la finalitat de profunditzar en una idea bastant innovadora en aquella època: la rehabilitació dels presos.
De fet, una de les primeres decisions que va prendre va ser retirar totes les cadenes de les presons, i amb el metall obtingut fer una estàtua a la seva predecessora, Concepción Arenal, que va ser també una de les precursores del feminisme a l'Estat. No oblidem que, a dia d'avui, encara hi ha països com Estats Units que no han fet aquest canvi.
Va tancar més de 100 presons pel seu pèssim estat, va millorar l'alimentació dels presos, va establir els permisos familiars; és a dir, va incloure millores en el camp penitenciari a principis de segle que avui en dia no estan encara establertes a molts països del món, inclòs d'Occident.
Així doncs, us recomano que veieu el següent vídeo, concretament al minut 1:40, moment de la presa de possessió del seu càrrec, i recordar moments de canvi i progrés que van finalitzar amb la instauració de la maleïda dictadura franquista.

1 comentari:

Farbalà ha dit...

Una gran dona! En vaig parlar a la universitat d'ella. Se l'hauria de tenir molt més en compte!

@JPuigdengolas Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger