03 de desembre 2009

13D sí, però també 15D.


El 13 de desembre serà un dia important pel nostre país. Milers de persones tindran l'oportunitat d'opinar si els hi està bé la independència o no. Aquesta consulta no és vinculant, però no deixa de ser positiva en un país on no estem acostumats a ser consultats directament sobre cap tema més enllà de les eleccions cada 4 anys... per escollir uns representants que decidiran per nosaltres. Així doncs, valoro com a fet positiu qualsevol consulta, sigui la consulta sobiranista del 13D com la consulta sobre quin tipus de Diagonal volen els ciutadans i ciutadanes de la ciutat de Barcelona.
El 13D és, per tant, una data important per la democràcia participativa; però també ho és el 15D. El 15 de desembre els nostres parlamentaris hauran de pronunciar-se sobre el contingut de la Iniciativa Legislativa Popular, procés democràtic i participatiu que va sorgir de la societat civil i que va recollir quasi 200000 signatures, per tal d'abolir les curses de braus a Catalunya.
Aquestes més o menys 200000 signatures són comparables amb les més o menys 200000 persones que donaran el seu vot a la consulta del 13 de desembre. Si prospera la ILP tindrem conseqüències plausibles; la consulta sobiranista és simbòlica, no em motiva tant.
Vostè vol viure en un país democràtic, sensible amb el patiment dels animals, i per tant, lliure d'espectacles lamentables com les curses de braus? Sí. No.
També estaria bé oi? En parlem el 16.

@JPuigdengolas Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger