12 de desembre 2009

Comunicació política a la xarxa: és el moment de canviar.

Dolors Camats ICV: "Li pregunto a Huguet pels desajustos de les ponderacions d'algunes assignatures, en les noves PAAU i per l'adaptació de la selectivitat als joves amb dislèxia."
Dolors Camats ICV: "Compareix al Parlament el Director de CatRadio. Voleu preguntar-li alguna cosa?"
Luís Pérez Gutiérrez ICV: "ADISFI inaugura PONTE EN MI LUGAR (no barreres arquitectòniques)"
Raül Romeva ICV: "15:00-18:00: A la Comissió LIBE toca fer valoració de la Presidència sueca, que ja s'acaba, especialment en temes de justícia, afers d'interior, migracions i asil. Inclou temes com Programa d'Estocolm, Frontex, gestió migracions, persecució tràfic persones, drets fonamentals, etc..."
El fort augment de l'ús de les noves tecnologies al llarg dels últims anys ha provocat un terratrèmol en el camp de la comunicació entre la ciutadania. Si entenem els partits polítics com una eina de relació i comunicació entre la ciutadania i l'espai públic-polític aquests hauran d'experimentar un procés de transformació equivalent al que actualment està experimentant la societat. És a dir, hem de reproduir la relació actual entre ciutadans amb ciutadans en la relació entre ciutadans amb governants-polítics.
Hem d'entendre l'ús de les noves tecnologies com a garantia del dret a la informació, del dret al bon govern, i com a democratització de la participació.
Les noves tecnologies són una eina importantíssima per fer més propera la política als ciutadans i ciutadanes, i més encara, en un moment de desafecció tan elevat com l'actual. L'e-governant i l'e-polític té l'oportunitat de mostrar transparència, d'enriquir-se mútuament amb els ciutadans i ciutadanes, i de crear un espai de comunitat.

1 comentari:

gallo rojo ha dit...

Puede que ya no existga guerra fría bajo este nombre, pero el caracter selectivoy manipulador de la prensa tiene las mismas características que en la guerra fría, cuando no peores. ?Por qué no se habla de los miles de personas encontradas enlas fosas comunes asesinadas por los paramilitaresde Colombia con financiación nolrteamericana?.?Por qué se esconden los asesinatos en Honduras?. Estamos hablando de asesinatos, puros y duros, y de asesinatos múltiples. ?Sabes cuantos presos comunes se suicidan en nuestrao país cada anualmente?'Por qué no se habla de ellos?.?Se te ha ocurrido comparar la conducta de las policía cubana durante la manifestación de las denominadas Damas de blanco, con la conducta de las policía nacional y de los mossos en determnadas manifestaciones acaecidas en nuestro país?,

@JPuigdengolas Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger