10 de juny 2009

L'esquerra verda és l'alternativa.

Transcorreguts ja tres dies des de les eleccions europees podem començar a analitzar fredament els resultats d'aquests comicis electorals.
Primerament, i a grans trets, destacaria cinc punts:
- La dreta ha guanyat clarament les eleccions. Ha movilitzat, com sempre, el seu electorat i actuarà al seu aire durant aquests cinc anys.
- L'ascens de l'extrema dreta en alguns països europeus, com és el cas d'Holanda, és ja un fet. Veurem si aquests es consoliden amb el temps o si seran passatgers com el Front Nacional de Jean-Marie LePen.
- Els partits socialdemòcrates s'han enfonsat arreu. Els socialistes espanyols, tot i perdre les eleccions, són dels que han sortit millor parats.
- Els partits ecologistes han millorat els seus resultats a tota Europa, amb resultats sorprenents com a França, on han arribat al 16% dels vots igualant a la socialdemocràcia francesa.
- Tal i com s'havia previst, l'abstenció ha estat molt alta a Europa, Espanya i especialment a Catalunya.
Els resultats doncs, no es poden considerar positius. Tot i així, i intentant abandonar el pessimisme habitual en l'esquerra, m'agradaria destacar com a esperançador el quart punt.
I és que l'esquerra verda ha resultat l'alternativa real a la dreta i a la socialdemocràcia. Aquesta última, ja des de fa molts anys, practica un seguidisme escandalós de la dreta, amb polítiques consensuades amb aquesta, i per tant, autodescartant-se com a alternativa a res i contribuïnt especialment a provocar i perpetuar la crisi actual.
Ara és el moment doncs, d'aprofitar la ocasió per profunditzar en la consecució d'una Europa més sostenible, amb menys desigualtats, més democràtica... I cal vehicular aquest canvi de model amb el suport als partits verds.
És la nostra oportunitat. Comencem a treballar.

@JPuigdengolas Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger