26 de maig 2009

El teatre no és car.

Albert Anglada al punt àlgid de la seva interpretació. Foto: Laura Sánchez Martos.

Farà un parell de setmanes, mirant un programa de debat a la televisió, vaig poder escoltar la frase que acabarà, desgraciadament, convertint-se en tòpic: "el problema del teatre és que és excessivament car".
Sincerament, el teatre no és el meu fort, i me'l miro i admiro des de la distància. Una distància prou gran com per, fins i tot, poder arribar a qualificar-la de desconeixement.
Sense deixar de banda aquest gran i reconegut desconeixement, crec que es tracta d'una frase totalment injusta i fonamentada en una visió bastant simplista d'aquest món.
Cal tenir en compte les hores i hores d'assaig, hores no pagades; el muntatge de l'escenari; roba; maquillatge; lloguer de la sala; etc. A més a més, el valor de la interpretació en directe és incalculable, i no trobo just fer ús de la sempre freqüent comparació amb el cinema, ja que aquest no és més que una reproducció d'una cinta grabada, que es pot oferir a moltes sales simultàniment i de manera il·limitada.
Aprofito l'ocasió doncs, per mostrar tot el meu reconeixement i recolzament a tots els professionals del sector i especialment a l'Albert i el David, junt amb els seus companys, per la seva excel·lent interpretació a Tres Sombreros de Copa. Moltes felicitats!

@JPuigdengolas Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger