17 de setembre 2008

Portaveu del Grup Municipal d'ICV-EUiA

Benvolgut Josep,
En primer lloc volia demanar-te disculpes pel retard en la contesta que les vacances d'estiu han provocat que hagi estat més llarg del raonable i en segon lloc agrair-te el teu interès pel medi ambient i la protecció dels animals al nostre municipi.
Pel que fa a la primera qüestió que planteges, sobre els espectacles amb animals als circs que s'han instal·lat a la nostra ciutat, actualment s'estan seguin els criteris de la Llei de protecció dels animals del Parlament de Catalunya que permet animals salvatges en captivitat als circs amb certes mesures de control. Aquesta Llei encara no ha estat desenvolupada reglamentàriament però com tu ben dius hi ha Ajuntaments com el de Barcelona o el de Lleida que han anat més enllà i han elaborat Ordenances Municipals que prohibeixen els espectacles amb animals salvatges als circs, sobretot després de les protestes de diverses organitzacions ecologistes en aquestes ciutats.
A la nostra ciutat encara són poques les veus que com la teva s'atreveixen a manifestar-se en contra d'aquesta situació, però des del grup Municipal d'ICV-EUiA entenen que el futur del nostre entorn més immediat i per tant del nostre planeta passa per la defensa de totes les formes de vida. Pesem que la societat s'ha de plantejar com a objectiu la defensa dels animals amb dret a viure d'acord amb les seves característiques biològiques i actuar contra aquelles persones que els agredeixen.
Per tant fem nostra la teva proposta i l'elevarem al govern municipal del qual formem part per poder avançar en l'estat actual d'aquesta qüestió i encaminar-la cap el que s'ha fet a les ciutat esmentades en el sentit de prohibir aquests espectacles amb animals. Entenem que això no vol dir prohibir la presència de circs a la nostra ciutat sinó optar per la presència d'aquells circs que potenciïn la seva vessant cultural amb projectes de petit o mitjà format que fomentin el respecte cap els animals.
En relació a les qüestions planejades per possibles caceres hem traslladat al responsable polític de l'àmbit medi ambient del govern municipal per tal que s'interessi sobre aquestes.
Restem a la teva disposició per qualsevol informació addicional que puguis necessitar o qualsevol altre qüestió que vulguis adreçar-nos.
Una salutació,
Miguel Ángel Merino Portaveu del Grup Municipal d'ICV-EUiA

@JPuigdengolas Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger