26 de febrer 2012

L'EuroVegas surrealista I

Estem vivint uns dies bastant surrealistes. La possible implantació d'Eurovegas a la nostra comarca, tal i com alguns mitjans de comunicació han anat publicant, escandalitzen i sorprenen. Sincerament, encara no m'ho acabo de creure del tot. Però si m'ho he començat a creure és perquè des de feia temps sabia dels intents de l'actual govern de la Generalitat per atraure el projecte, i de la seva escassa estima i respecte per qüestions ambientals i, en concret, pel Parc Agrari.
Els promotors del projecte, i el govern de Convergència i Unió, juguen una carta que saben que pot funcionar: la crisi, l'atur. En moments tan complicats com l'actual argumentar un posicionament en contra d'un projecte que suposadament ha de crear milers de llocs de treball és complicat. El nivell de desesperació de la nostra gent és molt alt.


És interessant també veure quin és el posicionament dels partits davant d'aquest tema. L'únic partit que s'ha posicionat clarament ha estat ICV. Tant a nivell nacional com des dels municipis afectats. La resta de partits porten dies navegant.
El secretari d'Acció Política del PSC, Antoni Balmón va dir dimarts que "qualsevol projecte que ajudi a estimular l'economia del país s'ha de considerar", opinió semblant a la dels diferents alcaldes del PSC dels municipis afectats pel projecte.
ERC exactament el mateix. Mentre que a municipis com El Prat, Gavà o Sant Boi, on no tenen representació, s'han mostrat en contra (fins i tot ho han expressat enganxant cartells) allà on sí en tenen, com a Barcelona, el grup municipal que comparteixen Jordi Portabella i Joan Laporta, no ha volgut posicionar-se.
Interessant és el tema Laporta. Recordem que tal i com escriu Xavier Sala i Martín al seu propi bloc, “la idea de Laporta i la seva junta era destinar aquells terrenys a fer una "ciutat del soci", un gran centre lúdic per a socis del Barça, que podrien accedir a unes instal.lacions per a gaudir de la platja (és un terreny enorme que està al costat de l'aeroport i té platja pròpia), restaurants i activitats lúdico-esportives (futbol, futbol sala, tennis, etc).” Casualitats de la vida. Us recomano llegir tot l'article.
Haurem d'esperar més temps per veure com es desenvolupa aquest tema. Això sí, tots plegats s'ho haurien de fer mirar. Perquè al final el que queda és la coherència.

@JPuigdengolas Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger