01 de juny 2011

A Senegal ens van segrestar

El Carlos, el Txarli, i jo ja fèiem vida africana amb normalitat. Ens havíem mogut per Mali i Burkina, habituant-nos a costums tan arrelades com haver de pagar injustament a un funcionari senegalès per tal d'agilitzar uns tràmits administratius a una ambaixada. Ja ens havíem mogut per la ciutat, Dakar, ens havíem barallat amb transportistes, havíem passat gana i ja sabíem rebutjar venedors insistents amb certa gràcia.
Ara bé, el saber del viatger mai té límits i sempre resta alguna nova experiència per viure. Un exemple? Un segrest.
Que ningú s'espanti. Va ser un segrest d'aquells de broma, insignificant, un pèl light. Però com anècdota fa gràcia i més si la vius acompanyat d'un hipocondríac espantadís com el Txarli; un bon amic que veu un porc senglar des d'un cotxe i puja la finestra. No fos cas...
La qüestió és que necessitàvem arribar a l'ambaixada de Mali a Dakar per tal de tramitar un visat, tot amb certa pressa perquè unes hores després havíem d'agafar un vaixell camí de Ziguinchor, ciutat principal de Le Casamance, al sud del Senegal. Algun problema vam tenir de comunicació quan ens disposàvem a baixar del taxi i el conductor senegalès, amb cara de pomes agres, va rebutjar els nostres bitllets. En volia més. I és clar, ell era un senegalès a Dakar, però jo era un santboià a Dakar. És a dir, estàvem al mateix nivell. 
Aquest senyor, vestit amb una túnica blanca espectacular, va decidir que fins que no paguéssim el que ell volia no ens deixaria baixar del seu cotxe. Així que vam iniciar una ruta turística improvisada i involuntària, que es veia interrompuda pel meu lamentable francés amenaçant amb trucar a la policia. Però ell continuava gastant benzina, i teníem temps de marge. El Txarli però, començava a pressionar amb un “Nica, ja ho pago jo,  baixem!”
Després de donar unes voltes gratuïtes per Dakar, vam pagar els maleïts bitllets. Però el valor de viure un segrest no té preu, i l'anècdota restarà a la memòria per sempre més. Oi Txarli? Eh Carlos?

@JPuigdengolas Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger